Veel gestelde vragen




 

Type hor bepalen

  • Welk hor is het best geschikt voor een stalen deurkozijn?
    • Je hebt de keuze uit een rolhordeur of een plisséhordeur. De plisséhor is de bestverkochte deurhor omdat de plissédeur gemonteerd kan worden zonder gaten te boren in het kozijn.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een dakraam?
    • Bij een dakraam kies je voor een rolhor, deze monteer je op de dag. Op de dag wilt zeggen dat de rolhor op het kozijn gemonteerd wordt. Omdat een dakraam ruimte nodig hebt om te kunnen draaien als deze geopend is, is het belangrijk dat de rolhor niet te dichtbij het raam gemonteerd wordt. Door de rolhor op het kozijn te monteren zorg je ervoor dat het raam gewoon geopend kan worden.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een houten deurkozijn?
    • Op een houten deurkozijn kan je een rolhordeur of een plisséhordeur monteren. De plisséhordeur is de meest gekozen hordeur. Dit komt doordat de plisséhordeur 'hufterproof' is en kan gemonteerd worden zonder te moeten boren. In de plisséhordeur is extra stevig plissé gaas gebruikt. Ook is het geen probleem als er bijvoorbeeld een kind of jouw huisdier het gaas uit de ondergeleider loopt. Dit kan je zelf eenvoudig weer in de onder geleider schuiven.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een kunststof kozijn?
    • In een kunststof deur kozijn wordt altijd de plissé hordeur Daan aangeraden. In een kunststof kozijn wil je liever niet boren. Dit plisséhor kan gemonteerd worden door dubbelzijdig tape. De plisséhordeur hangt niet aan de bovenrail maar staat op de vloer, hierdoor komt er geen gewicht aan de bovengeleider en kan deze eenvoudig gemonteerd worden met sterk dubbelzijdig tape. Voor een raam kozijn kies je voor inzethor Loes, ook dit hor kan je zonder gaten te boren monteren. Het inzethor is al helemaal op maat gemaakt en klem je vast in het kozijn.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een openslaand raam naar binnen?
    • Als je een raam hebt die naar binnen open gaat, monteer je de hor dus aan de buitenkant van het raam. De eenvoudigste en de meest gekozen hor is wel de inzethor Loes. Het plaatsen van de inzet hor is super makkelijk, je hoeft er helemaal niets meer aan te doen. De hor is helemaal op maat gemaakt voor jouw kozijn. Je opent het raam en je klemt de hor zo in het kozijn. Een inzethor is een vast hor. Wil je de hor gemakkelijk kunnen openen en sluiten? Bijvoorbeeld als je het dekbed even wilt laten luchten. Dan kan je ook kiezen om het rolhor raam Lotte aan de buitenzijde van het raam op het kozijn te plaatsen. De cassette en de geleiders moeten wel vast geschroefd worden, we raden dit dus alleen aan bij houten kozijnen. Tenslotte kan je ook kiezen voor het voorzethor Sanne. Deze wordt ook aan de buitenzijde van het raam gemonteerd, maar wordt gemonteerd via montageclips.
  • Welk hor is het meest geschikt voor een openslaand raam naar buiten?
    • De meest gekozen hor bij openslaande ramen naar buiten is het rolhor raam Lotte. Deze wordt aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Afhankelijk van jouw eigen situatie kies je voor montage op het kozijn of in het kozijn.
  • Welk type hor is het best geschikt voor een schuifpui?
    • De plissé hordeur Daan is het meest geschikt als je een schuifpui hebt. Een schuifpui bestaat altijd uit een vast deel en een schuivend deel. Als het schuivende deel aan de binnenzijde van de woning is, dan kan de plissé hordeur het beste aan de buitenzijde worden gemonteerd. Hiervoor heb je een opbouwkader nodig om de plisséhor te kunnen monteren. De plisséhor wordt dan op het kozijn gemonteerd. Kies je in het bestel proces voor montage op het kozijn dan wordt dit opbouwkader automatisch bij je bestelling meegeleverd. Als het schuivende deel zich aan de buitenzijde van de woning bevindt, kan je de plisséhor ook aan de binnenzijde monteren. Afhankelijk van de situatie kies je er dan voor om de plisséhor in het kozijn of op het kozijn te monteren.

Inmeten

  • Hoe meet ik een inzethor in?
    • Meetinstructie voor inzethorren

      Stap 1: Voorbereiding
      Zorg dat je een rolmaat, pen en papier bij de hand heeft om de metingen te noteren, of print deze instructie. Open het raam en controleer het kozijn waar de hor geplaatst zal worden. Let op eventuele beschadigingen en of er voldoende ruimte is voor het hor. Bij twijfel kun je een foto van de situatie naar onze klantenservice sturen.

      Stap 2: Meet de dagmaat
      Open het raam en steek je armen door de opening naar buiten. Meet vervolgens de punten die je als eerste raakt, zowel in de hoogte als in de breedte. Dit zijn de afmetingen van de dagmaat.

      Stap 3: Noteer de 6 maten
      Meet de breedte en hoogte (in millimeters). Dit doe je op drie punten in het kozijn. Voor de breedte: boven, midden en onder. Voor de hoogte: links, midden en rechts.

      Stap 4: Controleer of de gevonden afmetingen
      De 3 breedtematen mogen niet meer dan 6 mm van elkaar afwijken. Doe dit ook voor de 3 afmetingen van de hoogtemaat.

      Stap 5: Omcirkel de kleinste maat
      De kleinste maat is de juiste maat. Voer deze in bij het bestellen van je inzethor.
  • Hoe meet ik een plisséhor deur in bij een dubbele deur?
    • Een plisséhor kan je ook gebruiken voor dubbele deuren. De hordeur bestaat dan net als jouw dubbele deuren uit twee delen. De bovengeleider bestaat uit één deel met een middenstopper. De ondergeleider bestaat tot 260 cm ook uit één deel. Is jouw hordeur breder dan 260 cm dan bestaat de ondergeleider uit twee delen welke gelijk zijn aan de hordeur maten.

      Ten eerste bepaal je of de plissé hordeuren op het kozijn of in het kozijn gemonteerd worden. Als dit op het kozijn gemonteerd wordt, ontvang je altijd een opbouwkader. Door middel van dit opbouwkader kan je de plissé hordeuren monteren op het kozijn.

      Om tot de juiste maten te komen meet je de dagmaten van de deuropening op. De dagmaten zijn de binnenste maten van het kozijn. Je opent beide deuren en steekt je armen door de opening naar buiten. De punten die je als eerste in de hoogte en in de breedte raakt, zijn de dagmaten. Daarnaast is ook belangrijk om de diepte van het kozijn te controleren. Je hebt minimaal 40 mm diepte nodig om de plissé hordeuren te kunnen monteren. Daarnaast bepaal je de breedte van de breedste hordeur. Dit is belangrijk om te weten zodat de plisséhor deur voldoende opent om door de deur te gaan.
  • Hoe meet ik een rolhor in voor een dakraam?
    • Een rolhor raam kan je op het kozijn, of in het kozijn monteren. Welke montage manier jij ook kiest, de maten die je invult zijn altijd de dagmaten. De dagmaten zijn de binnenste maten van het kozijn of het raam.

      Meet de breedte en hoogte altijd op verschillende punten in het kozijn op. Het kan namelijk zijn dat het kozijn of raam niet helemaal haaks is. De gevonden afmetingen mogen niet meer dan 6 mm van elkaar verschillen. Bij het samenstellen van jouw hor vul je altijd de kleinst gevonden maat in.

      Je hoeft geen rekening te houden met de manier van monteren. Heb je gekozen om de rolhor op het kozijn te monteren, dan tellen wij zelf de benodigde centimeters bij jouw opgegeven maat op.
  • Hoe meet ik een rolhor of plisséhor in bij een enkele deur?
    • Als eerste stap bepaal je of de hordeur op het kozijn wordt gemonteerd of in het kozijn. Kies je voor montage op het kozijn, dan ontvang je altijd een opbouwkader waarmee je de plissé hordeur kan monteren. Om dit opbouwkader te kunnen monteren heb je minimaal 30 mm per zijde nodig.

      Kies je voor montage in het kozijn dan meet je de dagmaten van het kozijn. De dagmaten zijn de binnenste maten van het kozijn. De hoogte en breedte meet je op minimaal drie verschillende plekken in het kozijn op. De kleinste maat is de juiste, deze vul je in bij het samenstellen van de hor.

      Kies je voor montage op het kozijn dan meet je in de breedte de dagmaten op. Maar in de hoogte meet je vanaf de onderkant van de bovenstijl van het kozijn tot aan de vloer waarop de ondergeleider bevestigd wordt. Je hoeft geen extra ruimte op te tellen voor bijvoorbeeld montage op het kozijn. Aan de hand van de dagmaten berekent onze website automatisch de benodigde maat van de plisséhor.
  • Hoe meet ik een rolhor of plisséhor in bij een schuifpui?
    • Het inmeten van een rolhor of plisséhor gaat hetzelfde als bij een normale deur. Het is belangrijk om na te gaan of je de hordeuren op het kozijn of in het kozijn gaat plaatsen. Als het schuivende deel van de schuifpui aan de buitenzijde is wordt de hordeur vaak aan de binnenzijde gemonteerd en andersom.

      Vervolgens meet je de dagmaten. De dagmaten zijn de binnenste maten van het kozijn waarvoor de hor bedoeld is. Ook als je kiest voor montage op de dag, vul je de dagmaten in. Ons systeem rekent dan zelf uit welke maat de hor moet worden. Ten slotte is het belangrijk om de beschikbare diepte na te gaan. Voor het monteren van de cassette van rolhor deur Bas heb je minimaal 50 mm beschikbare ruimte nodig. De plisséhor deur is iets smaller, hier heb je minimaal 40 mm voor nodig.

      Maatvoeringen plissé hordeuren
      De maten van een enkele plissé hordeur zijn in de breedte minimaal 58 cm tot maximaal 200 cm. In de hoogte minimaal 173 cm tot maximaal 296 cm. De maten van een dubbele plissé hordeur zijn in de breedte minimaal 116 tot maximaal 400 cm. In de hoogte minimaal 173 cm tot maximaal 296 cm. De bovengeleider bestaat altijd uit een deel met standaard een middenstopper. De ondergeleider bestaat van 260 cm uit twee delen, welke gelijk zijn aan de hordeur maten.

      Maatvoering hordeuren De maten van een enkele hordeur zijn in de breedte minimaal 70 tot maximaal 110 cm. In de hoogte minimaal 150 cm tot maximaal 235 cm. De maten van de dubbele hordeuren zijn in de breedte minimaal 140 cm tot maximaal 220 cm. In de hoogte minimaal 150 cm tot maximaal 235 cm. Bij dubbele hordeuren worden de boven- en ondergeleiders altijd op maat van de hordeuren geleverd.
  • Wat is de meetgarantie?
    • Wij zijn er van overtuigd dat je via de info en tools op onze website altijd tot de juiste maten komt. Twijfel je toch hoe je de horren moet inmeten? Maak dan gebruik van de meetgarantie. Wij voorzien je van digitaal advies over hoe je de hor inmeet en waar je rekening mee moet houden. Dit doen we aan de hand van jouw ingestuurde foto's. Is er toch niet goed gemeten en past jouw hor niet? Je kan 1 hor terugsturen en je ontvangt kosteloos een nieuw hor.

      Wil je geen gebruik maken van de meetgarantie en de maten zelf opgeven? Dat kan ook. Is de maatinstructie op de website voor jou duidelijk en wil je geen gebruik maken van de meetgarantie ontvang je 10% korting op je gehele bestelling. In het winkelmandje kan je hiervoor kiezen, dan wordt er automatisch 10% in mindering gebracht.

      Bekijk alle voorwaarden van de meetgarantie hier.

Bestellen

  • Hoe kan ik contact op nemen met een medewerker?
    • Het snelste is om gebruik te maken van de chat knop op de website. Wij zijn van 9.00 tot 21.00, van maandag t/m zondag bereikbaar.

      Daarnaast kan je telefonisch contact opnemen via 075 - 657 22 11 en door een mail te sturen naar info@qniq.nl.
  • Hoe weet ik wanneer mijn bestelling wordt bezorgd?
    • Na het bestellen van de horren worden de horren in productie genomen en ontvang je per mail de factuur samen met de verwachte leverweek. In deze week zal jouw bestelling bezorgd worden. Je ontvangt minimaal 48 uur voor bezorging een mail van het transport met een verwachte leverdag. Via deze mail kan je ook zelf nog een andere dag inplannen, mocht de geplande leverdag niet gelegen komen. Vanaf de avond voor bezorging is te zien hoe laat de bestelling geleverd gaat worden.
  • Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn bestelling?
    • Na het bestellen van de horren worden de horren in productie genomen en ontvang je per mail de factuur samen met de verwachte leverweek. In deze week zal jouw bestelling bezorgd worden. Je ontvangt minimaal 48 uur voor bezorging een mail van het transport met een verwachte leverdag. Via deze mail kan je ook zelf nog een andere dag inplannen, mocht de geplande leverdag niet gelegen komen. Vanaf de avond voor bezorging is te zien hoe laat de bestelling geleverd gaat worden.
  • Kan ik mijn hor in laten meten?
    • Wij hebben een tijdelijke actie waarbij wij gratis bij jou komen inmeten. Dit is alleen mogelijk als het adres binnen 25 km rondom Wormerveer ligt of in Twente.

      Je vult op de website ongeveer de maten in die je denkt nodig te hebben bij het type hor die je mooi vindt. Zo krijg je een overzicht van wat de kosten ongeveer zullen zijn van de gehele bestelling. Vervolgens klik je in het winkelmandje dat je gebruik wilt maken van de gratis inmeet service. Je kan geen gebruik maken van de meetgarantie als je kiest voor de inmeet service.

      Je plaatst de bestelling en betaald deze ook al. Wij ontvangen jouw bestelling en gegevens en zien dat je hebt gekozen voor inmeten. Onze monteur neemt binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor het inmeten.

      Na het inmeten stuurt de monteur een volledige lijst van maten en specificaties naar onze klantenservice. Zij maken de bestelling helemaal passend voor jouw situatie. Jij kan tot dit moment nog de bestelling wijzigen of annuleren. Ga je wel akkoord met de bestelling dan kunnen de horren op dit moment besteld worden. Jij kan tot dit moment nog de bestelling wijzigen. Mocht er een meetfout gemaakt zijn is dit uiteraard op onze verantwoordelijkheid en wordt er kosteloos een nieuw hor voor je besteld.

  • Wat is de levertijd van mijn bestelling?
    • De verwachte levertijd is gemiddeld 10 werkdagen. In drukke periodes kan dit iets oplopen en in rustige periodes zelfs sneller.
  • Wat is nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas?
    • Nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas, ook wel respilon gaas genoemd, is speciaal ontwikkeld om vuile lucht buiten te houden. Het gaas heeft een zwarte kleur. Respilon gaas bestaat uit een nanovezelmembraam. Het gaas bestaat uit uitzonderlijke fijne vezels, wel duizend keer dunner dan een mensen haar. Nanovezelmembraam heeft een goede filterende eigenschap.

      Het nanovezelmembraam anti-fijnstof gaas is het eerste horrengaas wat doelgericht ontwikkeld is om smog tegen te houden. Dit gaas houdt zelfs deeltjes tegen die ontstaan bij verbranding van vaste brandstoffen of in auto’s. Zuurstof deeltjes zijn nog kleiner dan de smog deeltjes, daarom is dit horrengaas wel zuurstof doorlatend.

      Waar je wel op moet letten met dit type gaas is dat het zo fijn geweven is, dat het minder licht doorlaat dan een ander type horrengaas. Vaak wordt er geventileerd met één raam en kan een ander raam alsnog zorgen voor voldoende daglicht. Op warme dagen kan het juist fijn zijn als afscherming van de zon.

      Woon jij in een omgeving waar je veel te maken hebt met smog? Of spelen er allergieën of heb je last van astma? Dan is dit horrengaas een goede keuze voor jou!

      Bekijk hier alle info over alle soorten horgaas in ons assortiment.

Montage

  • Hoe kan je het voorzethor monteren?
    • Bij QNIQ worden de voorzethorren altijd al helemaal op maat en in elkaar gemonteerd.

      Je moet wel nog de klemmetjes waarmee de hor gemonteerd wordt vast maken. De gaten voor de schroefjes zijn al in het hor gemaakt. Je schroeft de klemmetjes vast met de bijgeleverde schroefjes. Daarna plaats je de voorzethor vanaf buiten in het kozijn.
  • Hoe monteer ik een inzethor?
    • De inzethor wordt al volledig op maat gemaakt. Hierdoor is de montage erg eenvoudig. Er hoeft niet meer geboord of geschroefd te worden.

      De plaatsing van een inzethor bestaat uit 4 stappen:
      1. Open het draaikiepraam volledig.
      2. Breng eerst de bovenkant (herkenbaar aan hoogste nokje of klemveer) aan in het kozijn.
      3. Duw de inzethor zo ver mogelijk naar boven het kozijn in en plaats gelijktijdig de onderkant in het kozijn.
      4. De inzethor laten zakken en controleren of deze goed op z’n plaats blijft.
  • Hoe wordt een plissé hordeur gemonteerd?
    • De plisséhor deur en de bijbehorende onderdelen zijn al volledig op maat gemaakt. Voordat je begint met monteren zorg je ervoor dat je kozijn schoon, vetvrij en droog is. De plisséhor is in een aantal eenvoudige stappen te monteren.

      Stap 1: Het plaatsen van de bovengeleider.
      Boor de bevestigingspunten voor met een 3 mm boor, schroef daarna de bovengeleider vast met minimaal twee schroeven.
      Wil je liever niet boren en schroeven, kan je de bovengeleider ook met dubbelzijdig tape bevestigen.

      Stap 2: De ondergeleider monteren.
      Je legt de ondergeleider op de drempel/vloer en plak deze nog niet vast. Je plaatst de plisséhor deur aan de bovenzijde in de bovengeleider en aan de onderzijde op de ondergeleider. Zorg dat de plisséhor recht staat. Nu bepaal je de plaats van de ondergeleider, deze markeer je met een potlood. Je verwijdert de plisséhordeur weer en plakt nu de ondergeleider met het dubbelzijdige tape vast op de juiste plek.

      Stap 3: Montage plaatjes monteren
      Verdeel de kunststof montageplaatjes evenwijdig over de achterzijde van de cassette en verwijder het beschermfolie van het dubbelzijdig tape. Plaats de cassette in de geleiders en druk het geheel stevig vast tegen het kozijn, zodat de montageplaatjes tegen het kozijn plakken. Verwijder daarna de cassette uit de montageplaatjes.

      Schroef de montageplaatjes (klikbevestigingen) vast op het kozijn. Plaats vervolgens de cassette weer terug, klik hem vast op de montageplaatjes en controleer een goede werking.
      Als je niet wilt schroeven is alleen dubbelzijdig tape ook voldoende.

      Stap 4: Handgrepen monteren
      Monteer de twee handgrepen aan weerskanten, op gelijke hoogte, op de hordeur. Plaats de handgrepen tussen twee koorden in. Let op dat u de schroeven niet ter hoogte van het koord plaatst
  • Hoe wordt een rolhor deur gemonteerd?
    • Als je een rolhor deur bij QNIQ besteld zijn alle onderdelen al volledig op maat gemaakt voor je. Dit gaat dan om de geleiders en de cassette waar de hor uit komt.

      Je begint met het plaatsen van de cassette. Zorg dat deze waterpas gemonteerd wordt boven op het kozijn of in het kozijn. De cassette is al voorzien van de schroefgaten. Voordat je de hor gaat vast schroeven, boor je de gaten voor. Dan kan je de schroeven vast draaien.

      Nu kan je de boven- en onder monteren. Deze bevestig je eerst met de dubbelzijdige tape. Zorg hiervoor dat het kozijn schoon, vetvrij en droog is. Plaats de zijgeleiders ook weer haaks op de cassette op het kozijn. Druk de geleiders goed aan. Schroef de onder- en bovengeleider nog met een schroef vast. Controleer na montage de werking van de hor. Je kan nu de afwerkdopjes plaatsen.

      Indien nodig kan je de snelheid waarmee de hor oprolt instellen. Dit doe je met een inbussleutel op de cassette.
  • Hoe wordt een rolhor raam gemonteerd?
    • Als je een rolhor raam bij QNIQ besteld zijn alle onderdelen al volledig op maat gemaakt voor je. Dit gaat dan om de geleiders en de cassette waar de hor uit komt.

      Je begint met het plaatsen van de cassette. Zorg dat deze waterpas gemonteerd wordt boven op het kozijn of in het kozijn. De cassette is al voorzien van de schroefgaten. Voordat je de hor gaat vast schroeven, boor je de gaten voor. Dan kan je de schroeven vast draaien. De schroeven van de cassette bevestig je met een Torx T15 schroefkop.

      Nu kan je de zijgeleiders monteren. Deze bevestig je eerst met de dubbelzijdige tape. Zorg hiervoor dat het kozijn schoon, vetvrij en droog is. Plaats de zijgeleiders ook weer haaks op de cassette op het kozijn. Schroef de zijgeleider aan de onderzijde nog met de bijgeleverde schroeven vast. Hiervoor heb je een Pozidrive PZ2 schroefkop nodig.
      Controleer na montage de werking van de hor. Je kan nu de afwerkdopjes plaatsen.

      De snelheid waarmee het gaas oprolt is altijd ingesteld, maar kan je ook sneller of langzamer laten gaan. Dit kan je nastellen aan de linkerzijde van de cassette met behulp van een schroevendraaier.
  • Na het plaatsen van het inzethor sluit het raam moeilijk, hoe kan je dit oplossen?
    • Een inzethor plaats je tussen de rubbers en het kozijn. Soms staat dit zo strak afgesteld dat het kan voorkomen dat je raam niet meer gemakkelijk sluit.
      Dit is eenvoudig op te lossen door de conische nokken van het raam aan te passen. Hiermee stel je af hoe strak het raam in het kozijn geklemd zit als je deze sluit. Conische nokken zitten aan zijkanten van het raam en kan je draaien. Door te draaien gaat het raam strakker of losser in het kozijn. Zodra het raam iets meer ruimte heeft kan deze makkelijker gesloten worden. Na meerdere malen gebruiken wordt het rubber steeds soepeler en gaat het openen en sluiten van het raam steeds soepeler.